18-ма души бяха убити, а 13 бяха ранени при масова стрелба

...
18-ма души бяха убити, а 13 бяха ранени при масова стрелба
Коментари Харесай

Опровергаха част от информацията за стрелбата в ЦАЩ, убитите са по-малко

18-ма души бяха убити, а 13 бяха ранени при всеобща пукотевица в град Люистън, щата Мейн, съобщи губернаторът на щата Джанет Милс. Часове преди това телевизия " Фокс нюз ", базирайки се на голям брой източници от правоохранителните органи, заяви, че убитите са 22, а ранените над 50. Опровергана бе и информацията, че стрелецът е арестуван.
Прочетете още
Това е стрелбата с най-вече жертви в Съединени американски щати за 2023 година, сочат данни на организацията Gun Violence Archive (GVA). На второ място е стрелбата в Монтерей Парк, Калифорния, където през юни бяха убити 11 души.

Според " Фокс нюз " стрелецът разкрил огън на три места - в ресторант, магазин и развлекателен център .

Установена е самоличността на заподозрения - това е 40-годишният Робърт Кард, инструктор по огнестрелно оръжие. Той имал психологични проблеми и е заплашвал със пукотевица и преди. Службата на шерифа на окръг Андроскогин разгласява две фотоси на Робърт Кард във " Facebook ". 

Медицинският център " Централен Мейн " в Люистън разгласява изказване, в което се споделя, че е " реагирал на събитие с всеобщи жертви, всеобщ стрелец " и се координира с лечебните заведения в региона, с цел да приема пациенти. Люистън е част от окръг Андроскогин и се намира на към 56 километра северно от най-големия град в щата Мейн - Портланд.

ФБР е готово да окаже всякаква помощ при следствието на случая с всеобщата пукотевица в Люистън и приканва локалните поданици да запазят зоркост поради нестабилната обстановка, се споделя в изказване на бостънския офис на организацията.

The Lewiston Police Department have released additional photos of the suspect, including his vehicle
—???? Tess T. Eccles-Brown, PhD (@TTEcclesBrown)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР